2 Aralık 2012 Pazar

Başlıkta BÜYÜK GÖĞÜS Varsa, O Yazı Okunur! (Bu taktiği blogumuzda kullanmanın zamanı gelmişti)



Milliyet gazetesi, kendi kendini fesheden bir bilim haberi ile blogumuzda yeni bir dönemin yol göstericiliğini yapıyor. 
Göğüslerinizden memnun değil misiniz? 
'Çevresindeki yeterli ve düzgün görünümlü göğüsleri' kıskanan hanımlarımıza, silikonsuz göğüs büyütmenin reçetesini sunan bu haber, okuyucuya 'harekete geçme zamanınız gelmiş olabilir' diyerek insiyatifi ele almaya, her kadının içindeki uyuyan dev Nadide Sultan'ı uyandırmaya çağırıyor.

Tavuk bageti tüketilmesi meme büyümesini artırır!
Çözüme odaklı, keskin, dolambaçsız ve net ifadeler burada bitmiyor. Göğüs büyüklüğü için kesinlikle tüketmeniz gereken diğer yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Süt ürünleri, soya, keten tohumu, akdarı, arpa, ayçiçeği, kabak, anason tohumları, barbunya, karnabahar, brokoli, pancar, salatalık, havuç, domates, mantar, brüksel lahanası, mercimek, kereviz, yeşil fasulya, soğan, börülce, nohut, bezelye, elma, kiraz, şeftali, üzüm, kavun, armut, tam buğday, kahverengi pirinç, buğday tohumu, fasulye filizi, zeytin, kuru erik, yulaf ezmesi, çemen otu, rezene, çavdar, karanfil, zencefil, hint safranı. 

Tam bilimsel müdahalemizi yapacakken, işin bu boyutuna, yine haberin içinde, başka bir paragrafta rastlıyoruz:

Meme dokusunun şekli ve büyüklüğü genetik olarak ve bazı hormonların etkisiyle belirlenir. Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış, sadece meme büyümesi ile şekil güzelliği sağlayan bir yiyecek bulunmasa da bazı yiyecekler kilo aldırması sayesinde meme dokusunun da yağlanmasını sağlar.
Madem bunu biliyordunuz, yukarda sıraladığınız yiyeceklerin orada işi ne? 'Okuyucu kilo alsın da, göğüsler de büyür nasıl olsa' diye düşündünüz ve kileri açıp önünüze hangi yiyecek çıktıysa listeye mi eklediniz? Bu haber kendi kendini feshetmiş olmadı mı?
Konumuz titiz habercilik olduğunda Milliyet'ten şaşmayacağımızı artık biliyoruz, ve tabii ki çemen otu, pirinç, fasulye, nohut ve daha nice karbonhidratı yediğimiz gibi neye benzeyeceğimizi de.


8 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. pseudo-bilim nedir? sözde-science gibi birşey mi?

    YanıtlaSil
  3. evet, sözde-science gibi birşey. aslında pseudo eski yunancadan geldiği için, sözde-episteme daha iyi bir örnekleme olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında iğneleme yapmaktı amacım 1 yıl sonra görüyorum :) pseudoscience teriminin türkçe karşılığı var. Sözde-Bilim, sahte bilim diyenlerde var. Ona gönderme yapmaya çalışmışım. Gençlik işte...

      Sil
    2. biliyorum ben de iğneleme yapmıştım :) önemli değil, sözde-bilim kalıbını çok sevmiyorum, biraz kişisel ve kötü bir tercih ama pseudo-bilim olarak kalsın diye düşünmüşüm baştan. Düşünemedi.

      Sil
  4. is geregi yemek bloglari icinde yuzerken nefes aldiran bu blogu bulmak pek iyi oldu! diline bayildim!

    YanıtlaSil
  5. Haberin başlığını ilk okuduğumda, sanki hali hazırda büyük göğüsleri olanların, söz konusu göğüsleri nasıl beslemesi gerektiğini anlatan bir yazıyla karşılaşacağımı sandım. Yanlış anlamayın! Büyük göğüslerin küçüklerden daha farklı ihtiyaçları olduğunu/olabileceğini inkar etmiyorum. İtiraf da etmiyorum. yanlızca sitem... ö-höm.. Neyse...

    Yazının başında bold (ing.cesur) karakterle yazılmış kısmı "...harekete geçme zamanınız gelmiş olabilir." denilerek bitirilmiş. Yani belki de daha zamanımız vardır. Biraz daha uyuyabiliriz. Özellikle de kendi göğüslerimiz tarafından boğularak ölme tehlikesi henüz yokken. Ayrıca "yeterli göğüs" kavramının içi biraz boş kalmış. Umarım sarkmaz!

    Gelelim tavsiyelere... İlk tavsiye süt ve süt ürünü kullanılması. Bunun mantığını anlamak kolay. Yüksek miktarda süt tüketerek vücudu bunu depolamaya zorlamak... Vücutta sütün depolandığı yer neresi? Eveeet! Bildiniz! Memeler! Woooooohoooo! Böylelikle vücut, alınan bu aşırı miktarda sütü saklayabilmek için depo kapasitesini genişletmek zorunda kalacaktır.

    Tavukların memeleri bagetlerindedir. Dolayısıyla memeleri yoktur. Zaten olsa bile civcivler gagalarıyla meme uçlarını kullanılmaz hale getirirlerdi. Peki o halde neden tavuk göğsü diye bişey var? Sanırım bazı soruların cevaplarını yeterince ceviz yemeden bulamayacağız. Zira zekayı geliştirir...

    Bir sonraki tavsiyede tohumlardan bahsedilerek sanırım "tomurcuklanma" olgusuna değinilmiş. Bu daha çok hiç göğüsü olmayanları ilgilendiriyor.

    Bir sonraki meyve/sebze listesinin işe yarayıp yaramadığını anlamak için manavların eşleri üzerinde istatistiksel bir çalışma yapmamız yeterli olacaktır.

    Aktarlar, kuruyemişçiler, şarkütericiler! Sizleri de unutmadık!

    Sonuç olarak denebilir ki: BÜYÜK MEME, BÜYÜK VÜCUTTA BULUNUR!

    YanıtlaSil