21 Ekim 2015 Çarşamba

2. Geleneksel Sabah Gazetesi Gotik Festivali

Neredeyse 1 sene önce, Sabah gazetesinin dünyamızın 3 gün boyunca karanlığa gömüleceğini duyurduğunu, bu asılsız haberin Huzler.com isimli bir siteden kopyalandığını bu blogda işlemiştik. Huzlers.com, ebola salgınında hayatını kaybedenlerin ölüler aleminden geri dönebildiğini de iddia eden, giriş sayfasında haberlerinin asılsız olduğunu peşinen söyleyen bir eğlenceli yalan haber sitesi. Benzer bir uyarının Sabah gazetesinin giriş sayfasına da yazılması gerektiğini düşünenler lütfen bir change.org kampanyası başlatsın.
Zira, 'Görmek istediğin değişimin kendisi ol' vecizesini özümseyen Sabah, yine dünyamızın karanlığa gömüleceğini dış haberler servisi aracılığıyla coşkuyla duyurmuş. Bu sefer daha uzun. Daha karanlık. Neden karanlığa kucak açmayalım? Bu bir festival, ve katılmak istiyoruz!


Geçen sefer işlediğimiz yalan haber gibi bu sefer de haber Beyaz Saray'a konuyla ilgili yazıldığı iddia edilen 1000 sayfalık bir rapor, düzenlenen basın toplantısındaki vakur ifadeler ve NASA başkanı olmaya uygun görülmüş kel bir beyefendi ile açılıyor. Karanlığın sebebi, Venüz ve Jüpiter'in neden olduğu bir dizi astronomik olay olarak belirtiliyor.
İşte o bir dizi olay:
''Venüs, Jüpiter'in güney batısına geçecek ve bu sayede Jüpiter'den 10 kat daha parlak olacak. Venüs'ün yaydığı ışık, Jüpiter'deki gazların ısınmasına ve reaksiyona girmesine neden olacak. Gaz reaksiyonları tahmin edilemeyecek kadar çok hidrojenin uzaya salınmasına sebebiyet verecek. Hidrojen gazı ise Türkiye saatiyle 09.50'de Güneş'e temas edecek. Güneş ile temasa giren büyük miktardaki hidrojen gazı Güneş'te büyük bir patlamanın meydana gelmesine yol açacak. Patlama nedeniyle Güneş'in yüzeyinin sıcaklığı bir anda 9 bin santigrat'a çıkacak. Güneş, sıcaklığı çekirdeğine doğru emerek patlamayı durduracak. Sıcaklıktaki ani artışla Güneş mavimsi bir renge dönecek. ''
Birkaç çeviri hatası olmasına rağmen hikaye yalan haber sitesi Newswatch33'ten birebir alınmış. Newswatch33, aynı haberi kendisinden önce kapatılan Newswatch28'den almıştı. Bu coşkulu şölen için sıra Sabah'ta. 

NOT:  Haberi getiren Serdar Başeğmez, Serkan Güler ve Hakan İyice'ye teşekkürler.









6 yorum:

  1. Bilim Bilmiyim'in hastasıyız!

    YanıtlaSil
  2. Keşke 10 Kasım'da kararsaydı güzel mesaj olurdu :)

    YanıtlaSil
  3. Sıcaklığı çekirdeğe emmek.

    YanıtlaSil
  4. ama Newswatch28 güzel siteymiş, hoşuma gitti.
    Yav bu sabahla milliyetle ilgili değil, her alanda böyle lakaytız. Rezillik başka bi şey değil.

    YanıtlaSil
  5. The long night is coming and the death come with it.

    YanıtlaSil