12 Aralık 2012 Çarşamba

[Aklınıza gelen ilk sebze meyve ismi]'ndeki İnanılmaz Mucize



Geçen gün yine 3-5 bilim adamı süpermarkete gitmişiz...Elimizi neye attıysak müthiş ve inanılmaz faydalı çıktı. Bazen bir bilim adamı olarak mutfak alışverişi yapmak çok zor olabiliyor.

Bugün gazetesinde 10 günde bir güncellenen sağlık haberlerinin hepsi, bitkilerdeki inanılmaz şifalarla ilgili. İnanamıyorlar, yazıyorlar. İnanamıyorlar, tekrar yazıyorlar...

1 yorum:

  1. Öncelikle sizi eshefle kınıyorum! "Elimizi neye attıysak müthiş ve inanılmaz faydalı çıktı." diyerek temel besin maddelerini ellediğinizi itiraf ediyorsunuz! Bunun toplum sağlığına ne gibi tehditler oluşturduğunun farkında mısınız? Daha da önemlisi böylesine "mucizevi" şeylere sanki laletdain şeyler gibi rahatça el sürmeniz kutsala yapılan bir hakaret değil de nedir ha?

    Bilimadamlarının mutfak alışverişinde yaşadığı zorluklar konusunda benim de birkaç sözüm olacak. Bizler laboratuarlarda kullandığımız beher, mezur, desikatör, balon ve hatta petri kaplarının alışverişlerde standart ölçü birimleri olarak kullanılmasını istiyoruz! Zaten bir biliminsanı olarak yalnız yaşayan biriyim. Bana bir petri dolusu pirinç yetiyor.

    Son olarak hökümetimizden "şifa" kelimesinin oksimoronik kullanımını engellemesini talep ediyorum. Hasta olunca "Şifayı Kapmış" oluyoruz tamam da o zaman niye "şifa" aramaya devam ediyoruz. Manyak mıyız? Yoksa sadece ateşimiz mi var?

    YanıtlaSil