12 Mart 2016 Cumartesi

Sünnet Derisi, Şafak Sezer ve Kellik

Cinsel organdan kafaya yapılan doku transferiyle büyük bir aydınlanma yaşanan Yeditepe Üniversitesi'nde Şafak Sezer'in de katılımıyla gerçekleşen basın bülteni, Sabah ve T24 başta olmak üzere büyük gazetelerde yer buldu. 

Sabah'ın haberi:

T24'ün haberi:

Bakalım Kelopecia adıyla çıkacak olan bu kellik ilacı nasıl bulunmuş:


''Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Fikrettin Şahin, sünnet derisinin kök hücrelerinden geliştirdikleri kremle kelliğe kesin çözüm getireceklerini öne sürdü.
3 yıllık çalışma sonucu elde ettikleri kremi ilk olarak hayvanlar üzerinde denediklerini ve iyi sonuçlar aldıklarını söyleyen Prof. Şahin, "Tıraş edilen farelerin sırtına formülü sürdük.12'inci günde hayvanların sırtının kılla kaplandığını gördük. Üstelik siyah farelerin yeni kılların çok daha koyu olduğunu gördük" dedi. (Tıraş edilen farenin sırtının 12 gün içinde kılla kaplanması, formülle veya formülsüz gerçekleşen bir durum. Kellik çalışmaları, FOXN1 mutasyonlu nude ve doğuştan kılsız farelerde yapılmalı.) Sünnet derilerinin kök hücresinin, bütün hücre tiplerine dönüşebilme yeteneğine sahip olduğununu tespit ettiklerini söyleyen Şahin," Gördük ki bu hücreler çok özel. Besi ortamlarında farklı moleküller üretiyorlar. [...]" diye konuştu. (Bütün hücre tiplerine dönüşebilme yeteneği, zaten kök hücrenin tanımında vardır. Bunu siz bulmadınız :( )
...
Bedrettin Dalan, ilaca yarı Türkçe yarı latince "Kelopesia" adını vermeyi düşündüklerini söyledi. (İyi bir ilaç isminin birçok kriteri olmasına rağmen, hedef aldığı sağlık sorununu tedavi ediyormuş gibi duyulması iyi olabilirdi. Türkçe'den 'kel' ve latinceden alopecia yani 'kellik' kelimelerini alarak oluşturulan bir isme sahip bu ilaçtan sadece ve sadece kellik bekleyebileceğinizi garanti edebiliriz.)  "Yeğenim" olarak tanıttığı Şafak Sezer'i yanına çağıran ve kendisinin de ilacın gönüllü deneklerden biri olduğunu söyleyen Dalan, Sezer'in saçlarını göstererek "Burada hiç saç yoktu" diye konuştu. (Lol ¯\_(ツ)_/¯)''
Kısa bir literatür taramasından sonra, Yeditepe Üniversitesi'nden çıkan araştırmaların kayda değer bir kellik ilacına işaret etmediğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Klinik deneylerin sadece Şafak Sezer'le sınırlı olmasından emin olsak da şüphelensek de, 1 ay sonra piyasaya sürülmesi planlanan ilacı merakla bekliyoruz.
Dini ve kültürel gelenekler, imkan verilince başaran Türk'ler, milli komiğimiz Şafak Sezer...Bir bilim haberinde daha ne arıyorsunuz? 

Şimdi herkes sünnet derisini başına koyup düşünsün: Nerede hata yaptık?


Haberi getiren Serdar Başeğmez'e teşekkürler.






22 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. edit: konu düzleminden saptığı için silindi.

      Sil
  2. böyle bir yorumlamadan sonra arkadaşın sitenin bilim değil de daha çok bilmiyim kısmında olduğuna inanıyorum. Literatür taramasını ne şekilde yaptın ki Şafak Sezer ' in böyle bir konu altında isminin geçmesinin komik olduğunu savunuyosun ??? Şafak Sezer'in burada söz konusu olmasının sebebi ise yeni çıkardığı filmin yeni vizyonda girmiş olması ve Türk halkı , erkekleri tarafından beğenilerek izlenmesi. Ki ben yeditepede okumuş biri olarak ta bir çok bölümü orta doğuda ve avrupada ilk 5 arasında hatta 1. oldukları da var. Böyle hiç bir bilgi sahibi olmadan bol keseden sallamak ne kadar güzel değil mi ? Allah'tan böyle saçma sapan karikatür köşe yazısı gibi bir makale yazmışsın da ciddiye alınmıyor.

    Bedrettin Dalan ' a hala Ergenekon'cu yakıştırmasını yapan Ertan kardeşim , Ergenekon diye birşeyin hiç bir zaman olmadığını bir kaç ay öncesine kadar anlamış olmanı dilerdim ama sanırım interneti başke emeller için kullanıyorsun neyse şimdi öğrenmiş oldun. Onun tek suçu Devlet diye isimlendirilmiş sahtekar ordusunun peşinden değil karşısına alıp koşmasıydı. Ve bunun da daha fazla mümkün olmayacağını anlayıp en mantıklı olarak kendisini kanıtlanmamış bir suç için iade etmeyecek tek devlet olan A.B.D ' ye gitmiştir. Biraz okuyup araştırmanız dileği ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeditepe çok güzel öyleyse adam haklı siz kötüsünüz!
      Ayrıca ben yeditepede okumuş biri olarak birçok bölümleri avrupada üst sıralarda, benim okumuş olmamla bunu demem arasında ne alaka var çözemedim ama öyle!

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. bilseydim saklardım
    http://www.guncelicerik.com

    YanıtlaSil
  5. mal dogdunuz mal oleceksiniz

    YanıtlaSil
  6. karalama kampanyası yapmayın.kesin saç ekim merkezi elemanısın sen.
    çünkü onların bizi çarpmasına engel olacak bu saç çıkaran krem.
    sizde hemen yalan yanlış haber,yorumlarla engel olmaya çalışıyorsunuz.
    yıllarca saç ekiyoruz diye milleti kandırıp dolandırdınız.
    şimdi de size rakip olacak bir ürünü karalamaya çalışıyorsunuz.Ayıp ayıp.
    inşallah bu ürünle tüm keller saça kavuşur ve saç ekim merkezleri,sözde saç çıkaran haplar falan hepsi yok olur,batar gider..bunlara müstehak çünkü..

    YanıtlaSil
  7. 1.5 ay oldu.
    Kellik kreminin başına bir şey mi geldi.
    Hala piyasaya çıkarmadılar.

    YanıtlaSil
  8. kremin piyasaya çıkmama sebebi yan etkilerimi acaba http://www.haberturk.com/magazin/magazin/haber/1234781-safak-sezer-kalp-krizi-gecirdi

    YanıtlaSil
  9. Gülme krizi geçirmiş olabilir

    YanıtlaSil
  10. Allah kahretsin ya 1 ayson ra eczanerde demişler bir sene oldu hala yok bu umut taciri alçaklara lanet olsun.

    YanıtlaSil