20 Mayıs 2014 Salı

DİKKAT! Şuurunuzu Yitirebilirsiniz

Samanyolu haber sitesi, 13 Mayıs 2014'te yayınladığı sağlık haberi ile okuyanları dehşet ve paniğe sürüklüyor:






























Bu titiz çalışma için Samanyolu'na teşekkürler. Neyse ki şuur kaybı ile kastedilen, yemek zehirlenmesi belirtileri. Ne de olsa haberde yazdığı üzere ''bazı basinler sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir''. Sağlık haberciliği vizyonu budur.


İşte az önce salladığı bir çatal marulla şuurunu kaybedeceğinden habersiz bir delikanlı:
Lütfen, LÜTFEN herkes çok dikkatli olsun.



3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yıllar önce yaşadığım benzer bir durumu sizlerle paylaşarak, tiye aldığınız bu haberin aslında ne kadar önemli bir uyarı olduğunu anlatmak için buradayım.
    Herşey bundan iki buçuk yıl önce başladı. "Bundan" derken ayağımdaki şişlikten bahsediyorum. Sabah sabah yatağın kenarına bi vurdum. Canım çıkıyor sandım valla... Neyse. İşte 2.5 yıl önce de aynen bu gün gibi canım çıkıyor sanıyordum. Beni böyle düşünmeye doktorlarım itmişti zira...
    İki aydır hastanedeydim. Kimse neyim olduğunu bilmiyor fakat bu şekilde devam ederse bana ne olacağını biliyorlardı. Günden güne halsizleşiyordum. Halimi soranlara her gün "daha da azalıyor" demekten başka yapacak bir şeyim yoktu. Halimi soranları üzmem yetmezmiş gibi hatrımı soranlara da "fazla bişey hatırlamıyorum" cevabından başka verecek cevabım yoktu. Hastalık zihnimi de bulandırıyordu.
    Sonra tüm bu umutsuzluğun ortasında güneş gibi parlayan DR. Sezai ile karşılaştım. Aslında kendisi bir doktor değil bir dolandırıcıydı. Adı da Sezai değildi her halde... Güneş gibi parlamasının nedeniyse, gözlerimin ışığa karşı aşırı duyarlı olduğu bir sabah hastanedeki odama girmesi ve tüm perdeleri açması olmuştu.
    Hasta bilgilerimin yazılı olduğu şeye şöyle bir göz attıktan sonra yüzünde baktı ve " Zehirlenme!" dedi.
    Ve yüzümdeki şaşkın ifadeden cesaret alarak devam etti:
    - Son zamanlarda yumurta, tavuk, kıyma, kuru soğan, lahana yediniz mi?
    - Ee evet...
    - Yediğinizin farkında mıydınız?
    - ?
    - Tüm bunlar yaşanmadan önce hiç şuurunuzu kaybettiğiniz olmuş muydu?
    - Hayır ama belirtiler başlamadan önce iş ortağımın verdiği bir yemeğe katılmıştım.
    - Yemekte ne vardI?
    - Aman tanrım! Hatırlıyorum! Yumurtalı tavuk ve kuru soğanlı lahana dolması! Ama.. ama herkes yemişti! Neden sadece ben hastalandım?
    - Çünkü onlar da kumpasın parçasıydılar. Yemekten sonra hemen midelerini yıkattıkları için onlara bişey olmadı.
    - Tabii ya! Bu, neden ben hariç herkesin partiye ambulansla geldiğini açklıyor! Ben komik olmaya çalışıyorlar sanmıştım.
    - Şanslısınız ki tam zamanında yetiştim. Şimdi size vereceğim reçeteyi aynen uygulayın ve sakın kimseye benden sözetmeyin.
    - Peki.. Ne yapmam gerekiyor?
    - Bu zehrin pan zehiri bolca sarmısak yemek ve bu şekilde sosyal hayatınızı yok ederek kimsenin size zehirlemeye yetecek kadar yaklaşamamasını sağlamaktır.
    Bunları söyledikten sonra odadan ayrıldı ve bende mutlu bir şekilde uykuya daldım. O günden sonra ne doktoru ne de cüzdanım ve cep telefonumu bir daha görmedim. Ama içimden bir ses sarmısak yeme konusundaki tavsiyeyi tutmamı söyledi ve gerçekten de birkaç gün içinde tamamen iyileştim. Ardından iş ortağım ve arkadaşlarımı eve dönüş partime davet edip lahanalı, soğanlı ve tavuklu pastamdan yiyip yumurtalı limonatamdan içmelerini sağladım. Kusmalarından sonra gerçektende bu yiyeceklerin zehirli olduğu konusunda şüphem kalmamıştı.
    Bu satırları size kaldığım akıl hastanesinin kütüphanesindeki bilgisayardan yazarken içimde tuhaf bir huzur var aldığım ilaçlara bağladığım... Dolayısıyla sizden ricam (emir de telakki edebilirsiniz) galaksimize adını veren Samanyolu haber sitesinden özür dilemeniz ve kalan diğer 2 dilek hakkınızdan en az birini beni burdan kurtarmak için kullanmanız olacaktır. Yalnız acele edin bu akşam yemekte kapuska var! Yemeyenlere lobotomi yapıyorlar! ;)

    YanıtlaSil