11 Haziran 2012 Pazartesi

Serbest düşüşle ışık hızını geçmek


Sabah gazetesi 11 Haziran 2012 tarihli haberiyle genel izafiyet teorisini yerle bir ediyor.
''Uzay atlayışıyla ışık hızı duvarını kıracak''
37 bin metreden atlayacak olan ve paraşütünü açmadığı ilk 35 saniye içinde ışık hızı duvarını aşmayı planlayan Avustralyalı çılgın paraşütçümüzün bu süreçte dünyaya inmeden önce zamanda yolculuk da edeceğini öngörüyoruz. ''özel bir kıyafet ve oksijen tüpleri ile hayatta kalacak'' olan aventürperest Baumgartner, ışık hızına ulaşan bir maddenin enerjiye dönüşümünden haberdar olan annesinin haklı endişelerinden çekiniyor olsa gerek, atlayışını O'ndan gizlemiş.
Bize de arkasindan su dökmekten ve 'bu hız duvarı, ses hızı duvarı olmasın?' demekten başka birşey düşmez.




6 yorum:

  1. 37000 METREDEN ATLIYOR. YANİ 37 KM... IŞIK HIZI 300000 KM/SN YANİ ULAŞABİLSE ANINDA ÇAKILDI. :) AMA 1332 KM. HIZA ULAŞACAKMIŞ, O DA SAATTEDİR BAKSAN... ÜSTELİK 10 SÜRECEK 35 SN PARAŞÜTÜ AÇMAYACAKMIŞ. NASIL BİR HESAPTIR, HABERİ YAZANLAR İLKOKUL TERKMİDİR NEDİR?

    YanıtlaSil
  2. Bu haber Popular Science dergisinin ilk sayısında, 1 ay önce verilmişti. Sizin de dediğiniz gibi, ışık değil ses duvarı aşılacak.

    YanıtlaSil
  3. "ışık hızına ulaşan bir maddenin enerjiye dönüşümünden haberdar olan annesinin haklı endişelerinden çekiniyor olsa gerek, atlayışını O'ndan gizlemiş."

    haha

    YanıtlaSil
  4. Zaten Avustralyalı değil Avusturyalı. Her tarafı hata :)

    YanıtlaSil