17 Mart 2012 Cumartesi

''Bir beynin içinde, bir İstanbul kurmaya yetecek postansiyelde atom enerjisi vardır''



Bugünkü konuğumuz Milliyet gazetesinden 2 Mart 2012 tarihli bir bilim haberi.
''Bilinçdışı olarak adlandırılan sağ beyin, ana rahminden ölene kadar bütün anıları depolar, hiçbir bilgiyi silmez. Bünyesinde mükemmel bir sağlık planı barındırır.'' Böyle bir şey iddia etmek için bilim dünyasının Ajdar'ı olmak gerekir. Beyinde tabii ki mükemmel bir sağlık planı yoktur, bu plan sadece Dr. Mehmet Öz'de ve Seda Sayan'da mevcuttur.
''Kabul ettiği her fikri gerçekleştirme eğilimindedir. Bilgiden çok hayal gücüne önem verir.'' Burada beyinden mi bahsediyoruz yoksa ikizler burcu erkeğinden mi?
''Emirlere uymayı sever, sık tekrarlanan davranış ve düşünceleri otomatiğe bağlar''. Başak burcu kadını.
''Neye inandığınıza, neyi en çok istediğinize ve neyi tekrarladığınıza dikkat edin. Çünkü içinizde evrenin en büyük gücü (yaradandan sonra) size her saniye hizmet etmek için bekliyor.'' İslami The Secret.

Ve altın vuruş:
''Bir beynin içinde, bir İstanbul kurmaya yetecek postansiyelde atom enerjisi vardır''
Yanlış. Ümraniye, Cevizlibağ ve Avcılar belki. Fakat bir Mecidiyeköy kurmak için gerekli olan atom enerjisinin şu ana kadar Hiroshima dahil hiçbir mecrada ortaya çıkmadığı tespit edilmiştir.

3 yorum:

  1. Bir bilişim sektörü çalışanı olarak bahsettikleri "Creyy" bilgisayarından çok etkilendim, bir tane ben de edinmek istiyorum.

    Neyse, şimdi Cray'e "dünyanın en hızlı bilgisayarı" denmesinden, "7 tonluk bilgisayar" lafından, üstelik günümüzde süperbilgisayarlar petaFlOP'lara (10^15) ulaşan hızlarda çalışmasına rağmen "1 milyar hız" lafının kullanılmasından kıllandım. İstese İstanbul'u kuracak kapasitedeki beynim diyor ki, şu "haber"in ilk bölümünün yazılış yılı yaklaşık 1980.

    Bu nedir ya? dr.rassell kim? Konu ne, noluyoruz? Beyinler bayağı erimiş.

    YanıtlaSil
  2. Aslında bir noktada doğru. E=mc^2 formülüne göre bir İstanbul'u yıkacak (ve belki yeniden yapacak) enerji barındırıyor da o kadar enerji taşta da var be amca dememiş biri. Atom deyince her şey aşırı havalı oluyor sonuçta "atom enerjisi" "atom mühendisi" gibi.

    YanıtlaSil
  3. Zaten anlattığı bilgisayarın ismi "Creyy" değil "Cray". Bu da firmanın ismi. Firmanın birçok farklı bilgisayarı var. Hani artık tek bi bigisayar yerine Clusterın, grid computers felan kullanıyorlar. Ama zaten bu firma AI üretmiyor. Nasıl bir karşılaştırma yapılmış anlamadım. Hani böle esnaf amcalar olur ya "feysbuk diye bi yer varmış. Benim kız oraya takılıyormuş nerde ora, içkili bir yer mi?" der ya onun gibi. Tüm konsepti yanlış anlamışsın sen.

    YanıtlaSil