7 Temmuz 2014 Pazartesi

DOMATESTEN DABBE'TÜL-ARZ ÇIKTI !

Radikal 7 Temmuz 2014 haberiyle kıyamet alameti muştuluyor:


Türkiye'de son yıllarda yaşanan gıda terörüne karşı yetkililer vatandaşı uyarırken, bir kaç gün önce pazardan satın alınan [...] bir domatesten 'yaratık' çıktı!
Gıda terörünün son meyvesi domates gremlini halkımızı bekleyen yeni tehlike. Bu domatesleri yersek bizim de beynimizden böyle yaratıklar çıkıp, nesillerini devam ettirmek ve dünyayı ele geçirmek üzere domates tarlalarına hormon ve GDO serpmeye devam edecekler !!!!!

HAYIR. Radikal'in 'YARATIK!!' diye tanıttığı canlı, domatesin meyve içinde filizlenmesi. Son derece olağan bir durum, domatesin türüne ve muhafaza edilme koşullarına göre gözlemlenebilir.

Haber, gazeteye gönderildği gibi konulmuş. Çünkü Radikal kendini gazeteden ziyade forum gibi hissediyor. Gelin Radikal'e bu mektubu yazan ve canavarla tek başına mücadele etmek zorunda kalan şanssız hanımın yazdıklarını okuyalım:


 Bu arada, biz Bilim-Bilmiyim haberini yazarken, Radikal'den duruma düzeltme geldi.
Bu sefer malesef domates filizlerinin sırrı çözülmüş. Görüşlerini paylaşan uzman, ısrarla 'olağan bir durum, GDO veya hormon ile de alakası yok' dese de, Radikal ''Uzmanlara göre olayın GDO, hormon ile alakası yok ama...'' girizgahı ile panik ve korkuyu körüklemeyi ihmal etmiyor.
Ama ne?
O üç noktayı bir kenara kaldıralım Radikal. Kötü haberlerinizi birbirine tokuşturun, sağlık haberlerinden elinizi ayağınızı çekin.


Not: Haberi bulan Enes Faruk Meniz'e teşekkürler!

1 yorum:

  1. “Türkiye'de son yıllarda yaşanan gıda terörüne karşı” diye başlamış haberimiz. Acaba “son yıllarda“ derken ahir zamanlarda olduğumuzu mu anlatmaya çalışıyorlar. Zira kıyamet alametlerinden olan “Bina ve zina artacak” gerçekleşmiş durumda... (It’s true because it rhymes!)
    Yoksa son yıllardan kasıt sayın Uğur Dündar’ın elinde mikrofonla yiyecek imalathanelerini denetlediği zamandan günümüze kadar olan süre mi? O halde cümlenin “sittin senedir yaşanan gıda terörü” şeklinde düzeltilmesi gerekiyor kanımca... Ama o zamanlar DNA’sı değiştirilmiş organizmalardan kimse bahsetmiyordu.En azından ben Uğur Dündar’ın koltuk altında 5 kiloluk tek bir çileği taşırken “Bunu insanlara nasıl yedirirsiniz?!” diye serzenişte bulunduğunu hatırlamıyorum.
    Kim olduğu belli olmayan “yetkililer” bizi uyarırken “yetkinliği olmayanlar” da bunun haberini yapıyor. İşte iş bölümü! Bu arada “balkona konan domatez” kısmını okurken yanlışlıkla “Barbar Conan domatez” diye okudum ki genetik biliminin o kadar da ilerlediğini sanmıyorum.

    Sonuç olarak bu haber bizlere gösteriyor ki pamuk içinde fasulye filizi yetiştirme ödevinin müfredata tekrar alınması gerekiyor.

    YanıtlaSil