27 Mayıs 2012 Pazar

İsrail Casusu

Bu haber bilim sayfasında değildi fakat yine de ilgi alanımıza giriyor. Gaziantep'te ölü bir kuş bulunuyor, ayağında demir bir halka olduğu için ve halkanın üzerinde 'Tel Aviv- İsrail' yazdığı için kuş casus olmakla suçlanıp il tarım müdürlüğüne götürülüyor! İl tarım müdürlüğü, 'kuşun burnunun sol deliği daha büyük, bir cihaz sokmuş olmalılar' diyerek, milli istihbarata haber veriyor, ve istihbarat kuşu incelemeye alıyor.

1) Ornitoloji (kuş biliminde), hayvanların göç yollarını takip etmek için belirli istasyonlarda kuşların ayağına demir halka takmak çok yaygın bir tekniktir. Başka ülkelerde başka saha istasyonlarına göç eden kuşların göç yolları ve ekosistem kullanımlarının takibini sağlar, ornitologların yıllardır kullandığı bir metoddur. Herkes bilmek zorunda değildir, ama bir ilin tarım müdürünün bunu bilmesi gerekir!
2) Kuşların burnu yoktur, gagaları vardır.
3) İsrail teknik donanımını her an bir tilkinin midesini boylayabilecek bir kuşa yatırmış olsa bile, casusunun ayağına 'İsrail, Tel Aviv' yazmaz, bütün komplo teorileri gerçek dahi olsa, bu kuş olsa olsa İran casusudur.
4) Bu olayı olduğu gibi yazan, katiyen ne olmuş olabileceğini sorgulamayan Habertürk ekibine acilen ornitolog danışman alınması gerekir.

3 yorum:

  1. of çok güldüm :D

    YanıtlaSil
  2. yıllardır böyle gülmemiştim.

    YanıtlaSil
  3. Aynı haber, üç dört sene önce Suudi Arabistan için yapılmıştı. Herhalde hatırlatmakta, ülkeleri değiştirerek de olsa, fayda gördüler.

    YanıtlaSil