9 Aralık 2011 Cuma

Yeni Şafak ve Bezmialem'den muhteşem işbirliği


6 Aralık 2011 tarihinde Yeni Şafak gazetesinde yer alan haber yanda(tam metni okumak için resmin üstüne tıklayabilirsiniz).

Öncelikle Yeni Şafak yazı işlerini bu başlıktan dolayı kutluyorum, 'Solunan hava bile DNA'yı etkiliyor!' girizgahı ile ''bir dedenin bilimsel gelişmelere bakış açısı'' uslubundan ödün verilmemiş. Habere devam edelim, zaten haberden kastedilen, Bezmişalem Üniversitesi rektörünün 'bakkaldan gofret yerseniz DNA'nız bozulur' şeklinde de özetlenebilecek bir paragraflık açıklaması. Halihazırda haber değeri taşımayan açıklamanın birincil bir araştırma değil, kaynaksız bir nasihat olması zaten beklentilerimiz doğrultusundaydı, o yüzden problem yok.

Rektör bey 'gen uzmanları bu konularda araştırmalar yapıyor işte' diyor. Üstelik DNA'nın çok içli, çok hassas bir varlık olduğunu hatırlatarak bizleri zengin iç dünyasına davet ediyor. Verilen sağlıklı yaşam tavsiyelerini ise eğer Hürriyet Kelebek'in sağlık sayfalarında 238475 bin defa okumadıysanız (yürümek, yüzmek, spor yapmak...) öğrendiğiniz iyi oldu.

Unutmadan, bakkaldan gofret, çokomel ve tadelle almanın DNA'nızı ne kadar bozduğunu kontrollü bir deneyle yıllar önce kanıtlayan Rektör Dr. Yüksel'in bu araştırmalarını basamamasının sebebinin de çikolata mafyası olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder